Posted on

Pasta Fresca från Marcato

Italienska Marcato lanserar nu en pastamaskin som både knådar degen, valsar lasagneplattor och kan skära plattorna till fettuccine eller tagliolini. Maskinen har en kapacitet på upp till 500 gram mjöl, vilket motsvarar pasta till cirka tio personer.

Pasta Mixer 031

 

Pastadeg består av mjöl, ägg och eventuellt lite vatten. För varje 100 gram mjöl som används går det 1 ägg. För att göra pastadeg i Pasta Fresca läggs mjöl och ägg i behållaren. Stäng locket och låt maskinen knåda degen i tre minuter. Därefter har du en färdig pastadeg.

Sätt på den medföljande lasagnevalsen på maskinen och kavla en liten bit i taget. Börja på starta avståndet mellan valsarna och kavla några gånger. Vik degen dubbel mellan kavlingarna. Minska därefter avståndet stegvis ner till önskad tjocklek.

Li Pasta mixer-foto 18 005
Li Pasta mixer-foto 18 005

 

Posted on

Nya återförsäljare

cropped-50342_Beauty_Easter.jpg

Nu under våren har ett flertal nya återförsäljare börjat att sälja våra produkter. Vi välkomnar Kök etc i Göteborg, Royal Design, Leilas General Store och Kökets Favoriter som återförsäljare. Fråga gärna i din butik efter de produkter du är intresserad av eller skicka ett mail till info@hippiedeluxe.se för info om närmsta butik. På www.hippiedeluxe.se/aterforsaljare finns hela listan.

Posted on

Nytt i sortimentet! Plancha från franska ENO

Chambord_1

Plancha från ENO tar din utomhusmatlagning till nya nivåer. Den rejäla och emaljerade stekytan passar lika bra till fisk och skaldjur som till kött, grönsaker eller frukt. Den avstötande ytan gör den lätt att hålla ren och alla detaljer är rostfria.

Stekhällarna finns i tre olika modeller; Bergerac, Riviera/Mania och Elektra. Bergerac och Riviera/Mania värms på gas medan Elektra är elektrisk. Gemensamt med de tre modellerna är den högkvalitativa stekhällen i gjutjärn som försetts med tre lager emalj och non-stick. Stekhällen har 10 års garanti och övriga delar två år. Plancha tillverkas av ENO i franska Niort.

Plancha från ENO tar din utomhusmatlagning till nya nivåer. Den rejäla och emaljerade stekytan passar lika bra till fisk och skaldjur som till kött, grönsaker eller frukt. Den avstötande ytan gör den lätt att hålla ren och alla detaljer är rostfria.

Vid stekning på Plancha behövs varken olja eller smör. Hällen rengörs enkelt med hjälp av vatten och en skrapa när den är varm och därefter med ett milt rengöringsmedel.

 

Posted on

Det är skillnad på skärbrädor och skärbrädor

S-381624-L

I vårt sortiment har vi skärbrädor från amerikanska Sage. De tillverkar en bräda av hårt pressad och upphettad trämassa. Resultatet blir en porfri bräda som kan köras i diskmaskin. Den klarar även 175 grader och kan därför användas som grytunderlägg. Brädan är dessutom hållbar samt skonsam mot kniven. När du väl börjat använda en bräda från Sage är det svårt att byta till något annat. Här hittar ni det kompletta sortimentet från Sage: http://www.hippiedeluxe.se/varumarken/sage/

Sage säljs hos bland andra Cordon-Blue, Kitchenlab och Verner & Verner. Hör gärna av er på info@hippiedeluxe.se om ni vill ha hjälp att hitta en återförsäljare.